Zij zagen Oorlog

Oprecht en authentiek

Een oceaan van verhalen

Ik hield het niet droog

Speeldata

Media

Afbeelding voor Media

RTV Oost was aanwezig tijdens de première in Schouwburg Odeon van Zwolse Theaters. Een verslag en video-reportage vindt u hier.

Het Algemeen Dagblad interviewde Ksenia voorafgaand aan de première van haar solo-voorstelling. Dat interview vindt u (wellicht premium) bij het AD.

In het interview vertelt Ksenia over hoe haar Sovjet-afkomst haar inspireerde voor deze solo-voorstelling. Haar halve familie overleefde de tweede wereldoorlog niet en hoevel specifieke familieverhalen niet in de voorstelling zitten, bepalen de emoties wel de thema's van Zij zagen Oorlog. Die overstijgen vanzelfsprekend cultuur en afkomst.

Afbeelding voor Media
Afbeelding voor Media

Buiten gierde de wind door de straten, maar in de bibliotheek van Hoevelaken genoten mensen tijdens ‘Gluren bij de buren’ van de try-out van “De Mantel, Zij zagen Oorlog".

Mevrouw Wolters: “Samen met mijn dochter van 9 zag ik de voorstelling twee keer. Beide keren hield ik het niet droog. De voorstelling geeft me zoveel haakjes voor educatieve gesprekken over belangrijke thema’s als onrecht, gelijkwaardigheid en vergiffenis.”

Familie Vledder: “Onbeschrijfelijk goed. Ze neemt je mee. Het grijpt je aan.”

Mevrouw Sandbrink, gastvrouw namens de bibliotheek in Hoevelaken: “Ontzettend goed. Bij het derde verhaal wilde ik onder de tafel kruipen. Dit komt binnen.”

Stad Nijkerk deed verslag.